• Aktuellt på Herresta

Jakt i mellandagarna

Jaktlaget var ute när det var snö förra veckan och spårade av området och har konstaterat följande:
Vildsvinen kommer in norrifrån och går via norra badet, genom vassen och sedan mot hamnen. En del lämnar området söderut medan några rör sig tillbaka norrut. Laget fann inga legor inne på området. I och med att vildsvinen inte tar daglega inne på området kommer jägarna inte åt vildsvinen när de jagar på dagtid. Vildsvinen gör just nu besök på olika platser nattetid och lämnar sedan området för att ta daglega på lugnare platser.

Jaktlaget hälsar att de förstår problemen med skadegörelsen men det är mycket svårt att komma åt vildsvinen när de rör sig så oregelbundet och dessutom på platser där det är svårt att avlossa säkra skott. Kulorna stannar ju tyvärr inte i vildsvinen och det gör att det inte går att skjuta säkra skott. Säkerhet är oerhört viktig för  jägare och även för oss som bor i området.
Det kommer bli ett nytt försök med jakt under mellandagarna.

Etiketter: jakt

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

  • Birgitta Tell » Medlemsmöte 11 februari 2024:  ”Tack för ett informativt och tydligt möte. Jag stöttar styrelsen nya inriktnin..”

  • Peder Walraamoen » Medlemsmöte i Tomtstugan:  ”Jag kommer på mötet den 11 februari”

  • Lilian Rosén » Vinterväglag:  ”Vi bor här året runt och är väldigt nöjda med snöröjningen. Vi hör klagomål på s..”

  • Jan Kemvall » Vinterväglag:  ”Nu har det varit mycket halt på våra vägar i några dagar och bara enstaka sandko..”

  • Per-Olof Tunelid » Vinterväglag:  ”Var ute hela helgen från jul till trettondagen med vissa besök i Stockholm och j..”

Senaste nyheter