• Aktuellt på Herresta

Jakt i mellandagarna

Jaktlaget var ute när det var snö förra veckan och spårade av området och har konstaterat följande:
Vildsvinen kommer in norrifrån och går via norra badet, genom vassen och sedan mot hamnen. En del lämnar området söderut medan några rör sig tillbaka norrut. Laget fann inga legor inne på området. I och med att vildsvinen inte tar daglega inne på området kommer jägarna inte åt vildsvinen när de jagar på dagtid. Vildsvinen gör just nu besök på olika platser nattetid och lämnar sedan området för att ta daglega på lugnare platser.

Jaktlaget hälsar att de förstår problemen med skadegörelsen men det är mycket svårt att komma åt vildsvinen när de rör sig så oregelbundet och dessutom på platser där det är svårt att avlossa säkra skott. Kulorna stannar ju tyvärr inte i vildsvinen och det gör att det inte går att skjuta säkra skott. Säkerhet är oerhört viktig för  jägare och även för oss som bor i området.
Det kommer bli ett nytt försök med jakt under mellandagarna.

Etiketter: jakt

Kommentera gärna:

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

  • David Alveblad » Efterlysning:  ”I den "Blogg" som har adress enligt ovan, så finns en massa bilder från händelse..”

  • Johan Ehnbom » Extra insatser på vårens arbetsdag:  ”Tack för all hjälp på städdagen med att fixa till allt uppbökat gräset på Norra ”

  • Niklas Carina » Flera vildsvin skjutna:  ”Vildsvin nattetid 13:e April mellan Kummelvägen 18 och 20.”

  • Inga-lill Kjell » Flera vildsvin skjutna:  ”vildsvinen har varit på nedre delen på vår tomt mot ängen . vi bor på lövnäsväge”

  • Birgitta Tell » Medlemsmöte 11 februari 2024:  ”Tack för ett informativt och tydligt möte. Jag stöttar styrelsen nya inriktnin..”

Senaste nyheter