• Aktuellt på Herresta

Det lilla timmerhuset får färg

Lördagen 9 september samlades ett 10-tal medlemmar i HSF för att måla det lilla timmerhuset vid Tomtstugan. Huset är gammalt och timret är bitvis medfaret, dessutom var det länge sedan huset såg en färgpensel, så det var hög tid. Huset ska vara rött med vita knutar så som bestämts att alla gemensamma hus ska se ut.  Vi målade med Falu rödfärg, en slamfärg som ska målas tunt i flera lager, så om huset inte ser tillräckligt rött ut när det torkat så beror det på att det ska målas minst en gång till.

Arbetet började kl 10:00 med borstning och skrapning. Huset är ju inte så stort och det mesta av färgen hade vittrat bort över tid, så den fasen av jobbet gick förvänansvärt snabbt. Sedan byttes vi av med breda och smala penslar i rött och vitt. Gavlarna var höga, speciellt den mot sjön, men med en bra stege så nådde vi upp.

Mitt i arbetet bröt vi för lunch hos Micke Östling som bjöd på grillade kronhjortsburgare med alla tillbehör. Restauranglunch de luxe på Herresta!

Vi får se om det blir ett varv till med penslarna redan i höst eller om målningen kompletteras till våren. 

Styrelsen tackar alla som hälpte till under dagen.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter